NICE | Cheesecake
Omdat de maand januari alweer achter de rug is, goede voornemens.. had ik die? Even tussendoor een lekker gerecept voor een romige New York Cheesecake!
Wat heb je nodig:
125 g boter (kamertemperatuur)
555 g roomkaas (bakje à 185 g)
500 g ricotta (bak à 250 g, verse kaas)
300 g witte basterdsuiker
50 g bloem
½ tl kaneel
200 ml crème fraîche (beker)
2 tl vanillearoma (flesje)
3 eieren
15 digestive koekjes (rol)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
2. Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
3. Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
4. Aansnijden, genieten van iedere hap en daarna delen met anderen (of lekker bewaren voor later?)