11 mrt

NICE | Sushi maken

Het moest er toch maar eens van komen. Sinds ongeveer twee jaar eten wij ook sushi, joyn the hype.. Maar lekker dat het is! Nu is het tijd voor het zelf maken, zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Ik heb alle benodigheden online besteld bij Sushi-San, voordeel hiervan is dat zij basispakketten verkopen voor de ambitieuze sushi-maker als ik. Zo heb je meteen alles wat je nodig hebt. Behalve de verse ingrediënten natuurlijk, die heb ik bij de visboer/supermarkt gehaald. Start met de rijst koken, stap 1: eerst goed wassen! Daarna: rijst in de pan met water. Helaas had onze pan geen glazen deksel dus we konden het niet in de gaten houden en na de gestelde minuten begon de keuken wel erg vreemd te ruiken. Oeps? Toch maar de deksel openen (mag niet tijdens het koken omdat de rijst dan niet goed gaar wordt) Maar de rijst was perfect! Dachten we, de onderkant van de pan was namelijk helemaal aangebrand! Tip is dus om de sushirijst te koken in een pan met dikke bodem of in een rijstkoker. Met de goed gekookte rijst zijn we verder gegaan, maar eerst af laten koelen , omscheppen en wapperen zodat het gelijkmatig afkoelt.

Het rollen van de zeewiervellen is het lastigste gedeelte, terwijl dit zo simpel lijkt! Dit bepaald namelijk de uiteindelijke vorm van je gesneden sushi. Met de ‘vulling’ kun je mooie kleuren samenstellen. Wij hadden gekozen voor tonijn, zalm, surimi, avocado, komkommer, mango en om het af te maken sesamzaadjes in verschillende kleuren, viseitjes, bieslook en wasabi mayonaise. We hadden o.a. deze Rainbow rol gemaakt, nadat we de roltechniek iets meer onder de knie hadden na het maken van de maki sushi. Nog een tip! Doop je handen in de sushiazijn wanneer je de rijst verdeeld, dan plakt het namelijk veel minder. Hadden wij iets later door waardoor de eerste rol meer een driehoek werd doordat de rijst niet gelijkmatig verdeeld was.

Het smaakte zeker naar meer, binnenkort poging 2!

FullSizeRendersushi

 

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.

© 2015 StudioSEC * All rights reserved
Translate »