19 apr

HOME | Lente in de tuin

Het is april, de zon laat zich steeds meer zien en alle bomen en planten worden weer groen. Tijd voor het opfrissen van de tuin! Weg met de oude zomerbloeiers die de winter niet hebben overleefd. Het was een heerlijke dag om lekker buiten te werken, ook al gaf het weerbericht 13 graden aan, ik had letterlijk de zomer in mijn bol! Wat is het toch fijn om een tuin op het westen te hebben!

De eerste bloeier in de tuin is de Magnolia welke eerst bloemen geeft en dan groene blaadjes. Ik heb hem vorig jaar gekocht voor in de hoek van de verhoogde plantenborder zodat hij met zijn mooie kleur de waterton een beetje uit het zicht wegwerkt. Wat wel jammer is, hij bloeit maar heel kort (april/mei) dus de pret is van korte duur. Verder heb ik veel vaste planten zoals hortensia, lavendel en Hebe waar ik niet veel onderhoud aan heb. In de grote bakken staan twee pareltjes; de vijgenboompjes. Als mini gekocht en groeien als een trein. Zelfs zo goed dat ik ze begin van dit jaar heb teruggesnoeid, op hoop van zegen. Vorig jaar heb ik twee keer verse vijgen kunnen oogsten waarvan ik 1 keer een taart heb gebakken en 1 keer lekkere jam van heb gemaakt. Onder de boompjes plant ik elk jaar frisse zomerbloeiers en bodembedekkers zodat het mooi laag blijft. Vaak kies ik toch voor de kleur wit en roze om de tuin mooi strak en in balans te houden. De tuin is zelf strak en basic en heb dit opgefrist met witte accessoires en potten. Op de foto’s zie je het resultaat tot nu toe. Nu afwachten tot de eerste blaadjes van de vijgenboom tevoorschijn komen!

IMG_2383

IMG_2381

IMG_2379

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.

© 2015 StudioSEC * All rights reserved
Translate »