01 jul

NICE | Zomerse watermeloen

Met dit zomerse weer snak je natuurlijk naar een beetje afkoeling, zelfs in de schaduw of onder de parasol smelt je bijna. Ik heb vier lekkere receptjes gevonden met watermeloen! Omdat deze groente (geen fruit dus eigenlijk) voor 95% uit water bestaat is het een natuurlijke dorstlesser. It’s in the name! Daarnaast is het een vitaminebom en goed voor je huid, je haar en je ogen.

De eerste is eigenlijk niet echt een recept maar gewoon een goed idee!

WATERMELOEN IJSJES

watermelon-on-a-stick

Snijd eerst plakken van ongeveer 2 cm dik en maak en kwarten van. Met een mesje maak je een sneetje in de schil en je steekt het ijsstokje er zo doorheen! Nu hoor ik je denken; waar koop je ijsstokjes? Bij de plaatselijke hobby- of knutselwinkels zoals bijvoorbeeld Pipoos! Vaak gaan ze per 100 stuks. Super leuk op feestjes of voor kinderen als gezond tussendoortje.

WATERMELOEN-FETA TORENTJES

Grilled-Watermelon-Feta-Stacked-Salad-7

Ingrediënten voor 2 torentjes:

* Grote plak feta in een vierkant gesneden
* 1/4 watermeloen in dikke plakken, en als vierkant uitgesneden
* een handje rucola
* 1/2 kopje balsamico azijn
* olijfolie
* peper en zout

Bereiding:

Zet in een klein steelpannetje de balsamico op laag vuur. Als het kookt wacht je totdat de textuur van de azijn dikker wordt, dit duurt ongeveer 5 minuten. Daarna af laten koelen. Besprenkel de watermeloen met een klein beetje olijfolie en peper en zout. Grill dit op een hete grillpan heel kort, ongeveer 10 seconde per kant. Roer door de rucola een een eetlepel olijfolie en peper en zout. Leg de watermeloen op een bord met hierop de feta, de rucola, watermeloen, rucola en bovenop de afgekoelde balsamico azijn. Mmm!

WATERMELOEN SLUSH

IMG_8630edit

Ingrediënten:

* 1 watermeloen in blokjes gesneden, haal de zwarte pitjes eruit
* 2 eetlepels suiker
* 1 limoen uitgeperst
* lekker veel ijsklontjes

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat het geheel glad is. Meteen serveren is natuurlijk het lekkerste! De leuke gestreepte rietjes zijn bijvoorbeeld te verkrijgen bij Hema.

GEGRILDE WATERMELOEN

gegrilde-watermeloen-vegazellig-nl

 

Na afloop van een heerlijke BBQ leg je de stukken watermeloen zonder schil op het rooster. Door de hitte karamelliseert de suiker in de watermeloen en wordt het hierdoor nog smaakvoller. Super lekker als dessert!

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.

© 2015 StudioSEC * All rights reserved
Translate »