06 jul

SPOTS | Thailand

Thailand, waar zal ik beginnen..! Misschien maar meteen met de conclusie, echt een aanrader voor iedereen die houdt van cultuur, natuur, strand en vooral van avontuur.

Ik ging vooral met de intentie om iets nieuws te gaan beleven, een nieuw continent waar ik nog nooit geweest was, een totaal andere cultuur beleven, hoe zijn de mensen? Wat zijn de gewoontes? En is het echt zo mooi als op de foto’s op Pinterest als je intypt: Thailand ? Nou dat kan ik je alvast verklappen, ja zeker!

thailandblog10

Wij hadden gekozen voor een rondreis om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien in twee weken. Na een lange vliegreis landden we op Bangkok en het eerst wat je ziet wanneer je naar buiten kijkt is blauwe lucht, zon en wat me meteen opviel was de typisch oosterse tempelgevels. We starten in Bangkok, wat een stad! 24 uur per dag files omdat er meer auto’s zijn dan meters asfalt, overal taxi’s en TukTuks, mensen leven op straat en eten de hele dag door bij kleine eettentjes langs de weg. Zo anders dan in NL met onze bruine boterham om 13.00 uur smiddags. Ik heb m’n ogen uitgekeken. Aanrader is de fietstocht bij Co van Kessel, zo zie je het echte Bangkok in de meest smalle straatjes, de indrukwekkende tempels en steek je de grote Menam rivier over per veerpont.

 

thailandblog3

 

“Wist je dat de dikke lachende boeddha Happy Boeddha wordt genoemd? Hij komt oorspronkelijk uit China en wordt ook wel Pu-Tai genoemd. Hij werd geeerd door zijn enorme blijdschap en gulheid, vandaar ook de naam Happy Boeddha. In Thailand zag je deze boeddha niet veel, enkel op druk bezochte toeristenspots waar de Chinezen massaal naartoe trokken. Deze boeddha staat voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed. “

thailandboeddhachina

thailandblog6

Om onze reis te vervolgen zijn we met de nachttrein naar het zuiden vertrokken, wat een beleving! En dan na een nachtje “slapen” zit je plotseling in de jungle, wat een mooie natuur. Wij verbleven 3 nachtjes in Kao Sok River Lodge waar je letterlijk boven de rivier slaapt in een eenvoudige lodge, in de bomen woonden complete aapfamilies die maar al te graag onze voorraad crackers wilde plunderen. Op 10 minuten lopen vanaf de lodge konden we heerlijk lunchen in alle rust aan de rivier, om daarna lekker bij de Thaise massagesalon naar binnen te stappen, op aanraden van onze reisgenoten die dit meteen de eerste dag hadden gedaan. Dit moet je natuurlijk wel gedaan hebben in Thailand! Even wennen maar zeker een aanrader.

thailandblog4

thailandblog7

Onze volgende bestemming was Krabi, waar we op de kilometerslange boulevard zoveel dinerkeus hadden dat we na alle heerlijke rijstgerechten toch zijn gezwicht voor de Rib-Eye en cheesecake.. Het nachtleven bestaat voornamelijk uit 24/7 Happy Hours en natuurlijk de lady boys; de proppers van nu, proberen zoveel mogelijk toeristen te lokken. Maar dit is al een hele beleving op zich. Tip, voor de lol op de foto gaan kost je 40 baht (omgerekend 1 euro) ook al weet je dat niet van tevoren, ze komen gewoon achter je aan. Maar als je je verplaatst in hun schoenen (uhm stiletto’s) is dit natuurlijk ook wel te begrijpen, ik neem aan dat ze hier niet als vrijwilligers rondliepen?

thailandblog5

Met de taxi naar het punt waar je via 1239 (!) traptredes kunt afzien en bovenaan de berg de boeddha kunt bewonderen. Om precies te zijn hebben we er 45 minuten over gedaan om boven te komen, ik begrijp nog steeds niet dat de monniken dit hier dagelijks doen op blote voeten, maar wat ben ik blij dat we het toch gedaan hebben!

thailandblog9

Tijdens onze reis hebben we heel wat boottochtjes gemaakt maar de mooiste was met stip die naar de Phi Phi Eilanden, 5 hebben we er in totaal bezocht, allemaal bijzonder maar de een meer toeristisch dan de ander. Het liefste ben je natuurlijk op een onbewoond eiland met z’n tweetjes! Het was erg bijzonder om het eiland Phi Phi Don helemaal hersteld te zien van de tsunami in 2004, je kan je niet voorstellen hoe dat geweest moet zijn voor de mensen op het eiland, je kunt letterlijk geen kant op!

thailandblog2

IMG_20141217_061955

Onze laatste boottocht was met de ferry naar Koh Samui, op naar zon, zee, strand en rust! De laatste dagen zouden we op dit eiland verblijven voordat we (helaas) weer naar Nederland zouden vliegen na 15 dagen. Zeker een aanrader om dit eiland per scooter te verkennen, misschien even wennen met het rijden aan de linkerkant van de weg maar dit heb je snel onder de knie. We hadden de smaak te pakken dus hebben de 80 meter hoge waterval en de Big Buddha bekeken op de ena laatste dag. De olifantentocht hebben we toch maar overgeslagen, ik begrijp dat dit uit het programma is gehaald door onze reisorganisatie, het is meer een attractie geworden met circusdieren, dit had voor ons weinig toegevoegd aan de mooie vakantie.

IMG_20141221_151633

thailandblog8

Nou dan kom ik toch weer op dezelfde conclusie, wat een mooi land! Na de lange terugreis had ik toch meteen heimwee, wat is het fijn om zoveel nieuwe dingen te zien en mee te maken, hoofd leeg en genieten. Ik heb het gevoel dat we 4 weken weg zijn geweest! Eenmaal thuis moesten we er meteen weer aan geloven, de kerstballen stonden klaar en de familie zat klaar met een volle tafel gourmetstellen, welkom terug in Nederland!

 

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.

© 2015 StudioSEC * All rights reserved
Translate »