02 aug

NICE | Zomersalade

Afgelopen weekend begon eigenlijk al op vrijdagmiddag met een drankje op het terras en al snel volgde een lekkere pasta met kip / pesto met een Siciliaanse witte wijn. Lekker spontaan, vaak zijn dat soort avonden de leukste! Zaterdag was het tijd voor Dance Valley waar we al maanden naar uit hadden gekeken. En ook al zijn er eettentjes met belegde broodjes en fruit, je kiest bij dit soort evenementen toch snel voor een lekkere snack als in patat, loempia’s en churro’s als ’toetje’..!

Na zo’n ‘ongezonde’ vrijdag en zaterdag is voor mij zondag de perfecte dag voor een heerlijke gezonde salade. Eindelijk een zonnige dag in het weekend waarvan je dan heerlijk in de tuin van kan genieten. Ik had geen zin meer om de supermarkt in te gaan dus uit mijn restjes van de week is dit recept ontstaan, super lekker!

Zomerse Spinazie-/Aardbeiensalade met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

* Verse spinazie
* 75 gr pasta fusili
* 1/2 komkommer
* 1 salade-uitje (bosui/lenteui)
* zongedroogde tomaatjes
* Handje pecannoten of walnoten
* 200 gr Hollandse aardbeien
* 50 gr geitenkaas (je kunt ook feta gebruiken)

Voor de dressing:
* 1 eetlepel grove mosterd
* olijfolie
* framboosazijn (andere fruitazijn of balsamico-azijn kan ook)
* scheut honing

Bereiding:

Kook de fusili volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel af met koud water. Was ondertussen de spinazie en laat goed drogen, snijd de salade-ui in smalle plakjes en de komkommer in kleine stukjes. De aardbeien kun je in 4-en snijden. Voor de dressing roer je 1 deel azijn, de mosterd, de honing, en 3 delen olijfolie (als laatste toevoegen) goed door elkaar.

Mix alle ingrediënten goed door elkaar in een grote schaal. Brokkel de geitenkaas over de salade en als laatste de dressing eroverheen met wat gemalen peper, eet smakelijk!

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.

© 2015 StudioSEC * All rights reserved
Translate »